lördag 14 januari 2012

Klöverplagg

Klövertyget är jag väldigt förtjust i. I veckan har jag gjort nya sparkbyxor med lite pös i till de allra minsta bebisarna. Dessa blev i storlek 40 och 44. Det är en modell som jag sydde flitigt när min syster fick sitt sista barn för 13 år sedan. Han var en riktigt liten kille som kom 7 veckor för tidigt och vägde ca 1700 gram. Sparkbyxorna har en liten fot, men man kan med fördel sätta små strumpor utanpå och då minskar risken för att strumporna ska åka av. Fötterna på de små liven håller sig varma och alla är glada och nöjda.

Med lite veck framtill så sitter dem löst och klämmer inte över den lilla magen
Man knäpper dem på axeln med tryckknappar

Ludwig ( min lilla söta provdocka ) fick vara linslus denna gången med.
Han är ca 47-48 cm tror jag, så storlek 44 är alldeles lagom till honom med lite "växmån"

En vanlig raglanärmströja i samma tyg fast i storlek 86 och 92 har jag hunnit med att sy denna veckan. Vita muddar i hals och ärm, kanske inte så praktiskt med vitt, men jag tycker det är så fräscht.

Denna veckan har jag slutfört min inventering i mitt lager och igår så rensade jag bland alla mina spillbitar, så nu har jag ett helt berg av utklippta små dockplagg. Inget spill ska sparas för länge för tygerna går ju ur modet och då har jag ju ingen nytta av dem längre. Känns riktigt skönt att detta är gjort, så nu börjar 2012 på riktigt för mig.

Mitt nyårslöfte har jag fortfarande inte brutit
Hurra för mig !  

1 kommentar:

  1. Gud så smått och sött. Jag förstår att du inte kunde motstå dessa tygerna hos Ernst ;D

    SvaraRadera