lördag 12 februari 2011

Specialoveraller

Fick ett uppdrag eller förfrågan om att sy något till nyfödd och det skulle vara något som visade vad barnets ena förälder jobbar med ... låter det kryptiskt ?
Här kommer en bild på originalet !
Som synes jobbar föräldern på ett byggföretag.
Jacka och snickarbyxor

Här ser ni mitt resultat !
En heloverall i interlock upptill med reflexband, bröstficka med barnets namn broderat och nertill jeanstrikån. Byxdelen har fickor fram och benfickor. Knappar i grenen och extra långa muddar i benen. Overallen är i storlek 74. På ryggen har jag broderat dit företagets logga precis som det ska vara. Det var lite problematiskt att få dit reflexen, för det är ju inte elastiskt som interlocken är. Det var ett roligt projekt, men som sagt det gav mig lite huvudbry. Det har hunnit bli två bebisar, en pojk och en flicka och en bebis till är på väg. Mönstret har jag knåpat ihop själv och bara det var en utmaning i sig. Några små förenklingar kommer det att bli, men i det stora hela är jag ganska nöjd.

Här kom plasttryckknapparna verkligen till nytta. Måste verkligen fylla på förråden. Det är så himla kul att kunna sätta dit färgade knappar. Det kommer ett gäng knappar med Krumelej som jag förhoppningsvis kommer att få träffa igen nästa fredag. Ska bli kul att träffa dig igen även om vi inte hinner snacka så mycket. För mycket snack blir det när vi träffas ... : )

7 kommentarer:

 1. Haha! Slående likt far skulle jag vilja säga! :0) Superbra!

  SvaraRadera
 2. Ha, ha...jätterolig idé. Du lyckades verkligen fånga looken dessutom.

  SvaraRadera
 3. Va kul idé, du har verkligen lyckats jättebra tycker jag :)
  Jättefin!

  SvaraRadera
 4. Superfin! Så roligt med ett så unikt projekt :o)

  SvaraRadera
 5. Hi hi knapparna ligger här hemma och väntar på dig :D. Jag ser också fram emot att få träffa dig på fredag. Ska bli härligt att få prata lite sömnad med någon som är lika nördig som jag själv :D. Hur länge tror du Ernst har öppet samt vet du om de fått hem de nya tygerna igen?
  Kram

  SvaraRadera