onsdag 24 februari 2010

Lite nya kläder till barnbarnet

Har sytt lite nya kläder till lilla Hannah
Hon växer så att det knakar. En smal liten tjej, men hon börjar bli så lång. Därför är det så bra när man kan sy kläderna själv för då blir de ju lagom i midjan.
Tyget är ett underbart jeanstyg i trikå
Mönstret är från Ottobre nr 4 2009, men ändrat en hel del

Så här blev dem bak

Det blev en tröja med raglanärm till henne oxå
Både byxor och tröja är i stl 98
Egentligen skulle det inte vara muddar, men Hannah gillar inte när ärmarna "trillar" ner, så då får det bli muddar så att de stannar där de ska

Nu har vi sportlov här nere i Halland, så jag har fått flytta upp mitt syrum till sovrummet. Sonen vill inte vara i syrummet i källaren och han vill inte vara ensam, så då får jag sitta i sovrummet.

Sonens minipingisbord får tjänstgöra som sybord ett par dagar

Allting funkar när det bara gäller ett par dagar
Jonatan ( sonen ) har tyckt att det har varit mysigt, för vi har datorn i samma rum ( ett riktigt arbetsrum alltså, hihi ...) han har spelat lite spel samtidigt som jag har fått sy.

Nu ska jag läsa om vad ni andra har haft för er och samla mer inspiration. För det är just det som man får hos alla andra bloggare. Även om man inte härmar andra så blir man så inspirerad att göra egna saker

Ha det så gott i vintersverige

3 kommentarer:

 1. Hej och tack för din långa kommentar i mitt senaste blogginlägg. Jag har också insett att jag nog behöver markera varje plastficka med mönster på nått sätt för att kunna hålla reda på dem. Har funderat på att ta bild på det plagg som från början gett upphov till mönstret och sen även bild på alla plagg som tillkommit av just det mönstret. Och ha alla dessa bilder på en A4-sida som sätts längst fram i varje plastficka. Ibland känns det nästan lika bra att organisera bland mönster och tyger som det gör att faktiskt sy i dem :-)

  SvaraRadera
 2. Och förresten....Nä vi vet inte vad det är för kön. Vi är så gammeldagsa av oss och har velat bli överraskade även denna gång trots att vi redan har en av varje. Men att INTE veta har försvårat det lite nu när jag är inne i sömnadstagen. Så det har blivit mycket grönt och brunt och dylikt.

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara plagg. Är själv sugen på att sy en hoodie till sonen, men har inte riktigt kommit till skott än :D.
  Vi har stuga på Östra Stranden (som alla andra smålänningar), på området Gate Hus. Vi trivs jättebra och är glada att få "våldgästa" eran härliga stad på sommaren.

  SvaraRadera