söndag 13 april 2014

Renovera, flytta, jobba och så lite handarbete

I september 2013 köpte vi ett hus i en liten ort som heter Ränneslöv. Från början var det inte meningen att vi skulle köpa hus. Bor ju så bra där vi bor ( fram till sista april 2014 ), men vi blev så förtjusta i huset
och den stora trädgården. Huset är från 1850 ( tror man ) och har lågt i tak. Takbjälkarna syns i alla rummen på nedervåningen och planlösningen är lite spännande. Ett hus med potential. Så vi köpte det. Vi såg framför oss hur det skulle kunna bli ... det var bara att köra igång. 
Nu, 7 månader efter, kan jag säga att vi har verkligen jobbat. 

Vi har ett helt nytt kök och tvättstuga. Inget golv i det blivande sovrummet ( för där bodde ett antal myror, som vägrade betala hyra, så vi slängde ut dem ) och de andra rummen behöver oxå renoveras. Men vi kan bo där nu. De andra rummen kommer vi ta itu med inom sinom tid. 

Liten del av köket, som vi är så nöjda med. Nu är det bara några få lister och lite målning kvar, men helt funktionsdugligt. Känner mig väldigt stolt, eftersom vi har rivit en vägg, byggt nytt golv och satt ihop alla skåp, målat och satt panel på väggarna och tapetserat helt själva. Däremellan har vi jobbat och jag har sytt lite. 
Nu står alla maskiner nerpackade i mitt nya syrum, så det tar någon vecka eller två innan jag kan sy igen. Nu ska det först flyttas dit, vilket vi gjorde det mesta igår. Idag blir det att sätta in och göra iordning det som finns på plats. Vädret är inte så kul idag, så då blir det inomhusjobb, men det är ju kul det med. 


Ibland måste man få pyssla lite oxå. Abstinens kallas det visst. Det är ju snart påsk, så det fick bli lite " hängen"  till riset. Allt mitt pyssel finns i huset, men lite garn och virknålar har jag kvar här där vi fortfarande bor ( fram till sista april, kanske ). 
Det blev ett långt inlägg, men nu förstår ni varför jag inte har hunnit med varken det ena eller det andra. 

På återseende !


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar