tisdag 29 mars 2011

Jobbar hårt inför kommande mässor

Har ju en del mässor som jag ska delta i april och maj.
Först ut är Mässa i Falkenberg den 10 april i Hemvärnsgården, 12 till 17.
Nummer två är en påskmarknad på Galleri70 i Halmstad den 22 och 23 april
Tredje mässan är Trädgård och Bostadsmässan på Wapnö strax norr om Halmstad den 20 till 22 maj.

Nu syr jag så att det glöder och däremellan syr jag en del beställningar. Härligt när man har saker som ligger framåt i tiden och som man kan se fram emot.
Idag har det blivit några nya t-shirtar i det glada tyget elefanter och lejon som Johanna Ahlard har ritat och det är Znok som säljer det. Jag har än så länge bara sytt i det gula och jag valde grönt som accentfärg, för jag gillar grönt.
En helt vanlig t-shirt "Nisse"
Med liten mudd i ärmslut och i halsen. Har gjort i storlekarna 80 till 104
Hade varit jättesnyggt med röda leggings till den tröjan, får nog sy ett gäng röda leggings oxå.
I morgon blir det lite solhattar, tror jag ...
Man vet ju aldrig vad som komma skall, det får morgondagen utvisa

Ha en fortsatt härlig tisdagskväll !


söndag 27 mars 2011

Bodys med kort ärm

Några bodysar med kort ärm i det söta siffertyget från Mjuka tyger. Inte så mycket att orda om faktiskt. Bandkantade med vit interlock från JNY. Tycker att den interlocken funkar bäst. Känns som att det funkar bättre och bättre för varje gång. Är väldigt nöjd med resultatet. Siffertyget är verkligen mjukt och skönt. Känns nästan som att den är kammad på ytan.

De finns i storlekarna 62, 68 och 74. Kommer att finnas i min shop ganska snart

Blev lite förvånad över mig själv, men det blev vita knappar. Annars har jag lekt med färger på knapparna, men de syns ju inte när barnet har byxor utanpå.

Det var dagens sömnad.
I morgon är det tillklippning av nya plagg och möte inför mässan i Falkenberg den 10 april.

lördag 26 mars 2011

En dag med vårkänslor och nya t-shirts

Idag har det varit ett underbart, soligt väder. Krokusen precis utanför våran ytterdörr solade sig.
Var tvungen att ta kort på dem. Har säkert tagit kort på dem förra året med, men vad gör det, för jag gillar dem skarpt. Jag blir så glad av deras fina färger och att de lyser upp i allt det gråa runt omkring.

Är ju ingen mästerfotograf, men jag blev ganska nöjd, trots att jag bara har en liten kompaktkamera.

Denna bilden pryder mitt "skrivbord" på datorn. Blir så glad och positiv  av att se dem ...

Dagen har gett oss mycket. På förmiddagen tvättade min man våra två bilar, våra två motorcyklar ( börjar suga lite i mc-tarmen nu ) och jag har putsat fönsterna i tre rum. Började, som sig bör med de fönsterna som inte hade direkt solsken på sig, med andra ord var de i skuggan. DET var INTE kul ! Det var nämligen VÄLDIGT KALLT där solen inte värmde. Så jag struntade i att solen sken och putsade dem som var i solen. Lite randigt, men de är i alla fall renare än innan.
När vi var klara fixade jag en fikakorg med frallor, kaffe, saft och hämtade sen sonen och barnbarnet och åkte ut till våran lilla stuga ute vid havet. Här sitter vi ute på den inglasade altanen och fikar. Helt underbart att få sitta där och äta gott. Känner mig väldigt rik faktiskt, trots att jag inte kan lyfta en enda krona i lön på mina barnkläder ännu. Jag vill verkligen inte klaga, men jag hade önskat att jag slapp att vända på alla slantar, men det blir nog bättre snart. Jag jobbar ju ändå med min allra största passion ... sömnaden !

Lite nytt har jag sytt i denna veckan

En enfärgad turcos t-shirt med en knäppkant som är fusk. Muddar i ärmar och hals. Olika färger på tryckknapparna fick det bli. Denna modellen har jag inte gjort förut. Ibland blir jag lite trött på alla mönstrade tyger, så ibland måste jag sy lite enfärgat. Det har kommit så väldigt mycket mönstrade tyger, så jag blir nästan lite förvirrad. Känner lite som många andra, att en del får ligga i hyllan och värma lite, tills man har kommit på något snyggt att göra av dem. Älskar att få frossa i fina tyger, men ibland blir man frustrerad ... jag vill ju ha alla !!! Någon sa till mig, att det är ganska bra att kunna finansiera alla tyginköp oxå... vad menade han med det ? tro ?

Knäppkanten har "råa" kanter och den har ju egentligen ingen riktig funktion, men jag tyckte att det blev snyggt. Den finns i storlekarna 74 till 104.

Det var min resumé av en härlig lördag i mars

söndag 20 mars 2011

Lite fler t-shirtar

Blev sugen på att göra något av det fina verktygstyget från ZNOK
Det blev två t-shirtar i storlek 92. Dessa och lite annat får följa med på de olika mässorna som jag har framför mig

Var lite feg, så det fick bli limegröna muddar och uppsömnaden gjordes med limefärgad tråd.
I morgon blir det jeans sömnad och fler solhattar

Ha en fortsatt bra söndagskväll !

lördag 19 mars 2011

Oj, ett plagg till mig igen ...

Idag började vi med att gå en runda. Det var kallt, trots att det såg så fint ut med solen som sken. I alla fall såg det härligt ut när man tittade ut. Det var en sak som var väldigt positiv med att vi gick en runda, för sen kunde jag sitta vid symaskinerna nästan hela dagen utan att ha dåligt samvete. Det var bara vid matlagningen som jag gick därifrån.
Här kommer tre resultat som blev helt färdiga
Ett skönt linne i viscose-jersey.
Är så långt att det går nedanför rumpan.
Mönstret var helt i min smak och sitter som en smäck
Det blev röda trådar i uppläggningssömmen och röda muddar i hals och ärmhålen.
Kommer absolut att sy fler linnen till mig

Den här solhatten är min absolut första.
Den är helt vändbar och det mörka tyget är ett tunt jeanstyg som jag köpte häromdagen. Det tyget kommer det att bli andra plagg av oxå, men det kommer ni att få se senare. 

Här ser ni när jag har vänt hatten ut och in, eller är den på rätt håll här ... det får bli den kommande ägaren som får bestämma det. Denna har en omkrets på 48 cm.

Har sytt ännu en "Smulan" -tröja med puffärmar.
Denna är i storlek 92

Två t-shirtar utan puffärm ( alltså vanlig t-shirt ) med det fina verktygstyget från ZNOK har jag nästan sytt klart. Det är bara upplägget och mudd i halsen som ska till, sen är de oxå klara. Det har varit en härlig sydag för mig alltså. Hur har ni haft det ?

onsdag 16 mars 2011

Prematurkläder, fortsättning ...

Håller på med prematurbodysar som ska till en neonatalavdelning. Jättekul ! 5 stycken likadana i bondgårdstyget.
Här har jag gjort några enfärgade små byxor med fot till.
Dessa kommer att finnas snart i en annan webbshop som heter Pytteliten.se. Där finns det massor av prematurkläder från lite olika märken. Emmy som äger shopen är en mycket duktig och trevlig tjej. Kommer att få träffa henne "in person" på BARN-mässan i Göteborg helgen 15-17 april.
Ska bli kul att äntligen kunna gå på den mässan. Har tänkt att göra det flera gånger, men aldrig kommit dit.

När det gäller de små byxorna, så har jag sytt ihop fler i andra färger, men nu fattas jag givetvis muddar i rätt färg. Ska väl i ärlighetens namn säga att jag är inte riktigt nöjd med den gula mudden. Den ser nästan lite skitig ut jämfört med den klara fägen på själva byxan.

Här ligger en hög med halvfärdiga byxor. Nästan alla färgerna passar till bondgårdstyget. Det tycker jag är kul. Här kan kunden välja den färg som de gillar bäst till bodyn.

Måste visa ännu en bild på en blomma som jag har köpt hem till vårat lilla hem

En sorts " Calla ". Tycker att den är så väldigt vacker. Nu är jag ju förståss ingen mästerfotograf, men lite nöjd är jag med fotot i alla fall. Har ju bara en digital  " titta-och-klicka" kamera.
Ska snart gå på kurs och lära mig lite mer. Det ska bli kul !

I morgon är det dags att gå till Halmstad Arena och kolla in andra entreprenörer och hoppas att få prata med andra människor som är i samma situation som jag. Det är " Tillväxtdagen " som jag ska gå på. Där kommer att finnas bla en grupp för kvinnligt nätverk. Dem vill jag gärna prata med ...

söndag 13 mars 2011

Mycket sytt, men inget jag kan blogga om ännu ...

Har ni sett en sådan här tulpan förut ?
Det har aldrig jag gjort. Den var lite rolig ...
Den fanns med i denna härliga bukett
Buketten fick jag av största sonen som i sin tur hade fått den när han blev avtackad från ett styrelseuppdrag. Han tyckte att jag kunde ta hand om den och det gjorde jag ju gärna. Då fick man ju glädje av den oxå. tack så mycket min son !

Här jobbas det flitigt med all sorts sömnad. Mycket prematurkläder som antagligen ska till Göteborg och en del sömnad på vårens kollektion. Har fått hem ett gäng tyger till så nu blir det till att jobba hårt, så att det blir fina plagg av dem oxå.
Har haft dottern hemma i ett par dagar nu, men i morgon åker hon tillbaka till leksand och skolan där. Är alltid kul när hon kommer hem, men jag får ju inte riktigt lika mycket gjort då. Vill ju gärna umgås med henne ... men i morgon är det sömnad som gäller igen

På återseende!

söndag 6 mars 2011

Några långärmade t-shirts och en body

Det här ocean-tyget från ZNOK är så bra, för det har så många möjligheter till kombinationer. Detta mönster har jag sytt av förut och fickorna har jag sytt på andra tröjor innan. Fickor är ju en bra-ha-detalj. Dem kan man fylla med diverse saker ...

Apor-lejon tyget från JNY gillar jag skarpt. Grönt är min favorit färg för övrigt. Här med bruna ärmar till och brun mudd i halsen. Inte så mycket att orda om egentligen ... Underbart tyg och bra kvalité. Alltid kul att få jobba med bra kvalité.

Avslutar inlägget med en body i tyg från Stoff & Stil.

Nu ska jag snart gå ut på en promenad i det härliga solskensvädret
Önskar alla en härlig söndag !

lördag 5 mars 2011

"Snusnäsdukar" i trikå och några klänningar

Det blev en jättemysig "snusnäsduk" i det härliga molntyget. Tyget har ju lite stretch, så den kommer att sitta bekvämt, tror jag. Samma kund beställde även en mössa "flärpen" i samma tyg. Ett härlig set med andra ord.

Gillar denna modellen, då man kan både vika upp en kant och man kan göra den lite baggy. Flärpen upptill kan man ju ha både hängande och man kan knyta den till en knopp, som på bilden. Stretchen i tyget gör att den sitter bekvämt.

Sonens stora björn får vara provdocka. Syskonmatchning på snusnäsdukarna. Denna gröna och en mössa med gröna moln ska till samma beställare som ovan. Syskonmatchning till storebror och lillasyster ...

En liten molnklänning. Den är så söt i all sin enkelhet. Liten brodyr i nederkanten gör det där lilla extra. 
Lite ny modell på singoalla eller vad man vill kalla det för. Knäppning i axlarna med en tryckknapp. Får se vad beställaren tycker. Jag tycker att den blev lite bred, men nu ligger den ju ner när jag fotograferade den. Kanske känns lite bättre när den hänger på barnet. Det återstår att se hur det blir. Det är ju beställaren som ska tycka om den.

Har fått hem en massa nya tyger både från Mjuka tyger ochStoff & Stil. Även nya tyger från Znok är på gång hem till mig. Bilder på dem kommer upp inom ett par dagar. Tar ju lite tid att fotografera mm. Nu ska jag fortsätta med uppladdningen av vårkläderna och förberedelserna till två mässor som jag ska vara med. Första mässan är 10 april i Falkenberg, där kommer det att bara vara kvinnliga företagare och den mässan är en dag. Sen är det "hem och trädgårdsmässan" på Wapnö 20 - 22 maj.

Den 25 mars öppnar 3exter.se sin e-handel och där hittar ni både mina kläder och ett antal andra duktiga sömmerskors ( hantverkares ) alster. Ska bli kul att se hur det kommer att gå. Det är ju många som har hittat sidan redan ... det bådar gott !

tisdag 1 mars 2011

Stars, stars and more stars ...

Ännu ett set med stjärnor har blivit färdigt idag.
Först ut, en scarfs med stjärntyg från JNY design och vit fleece på baksidan

Kunden ville även ha en mössa "Flärpen" i dubbel trikå och "namnskylt". Påsvantar med fleece inuti.
Mottagaren fyller ett år, så jag säjer "ETT STORT GRATTIS PÅ ETTÅRSDAGEN"

Och sist men inte minst en vändbar jacka i stjärntyg på ena sidan ...

... och enfärgat på andra sidan

Givetvis namnet broderat på ryggen
De här var roliga att göra och jag har redan fått härlig feedback av kunden.
Tack så jättemycket !