måndag 28 februari 2011

Det strålar en stjärna ...

Först ut några vårmössor med namn-"skylt"
Modell "Burken"


En scarfs i trekantsmodell. Helt i trikå, både fram och baksida

Till sist en vändbar jacka i stjärntyg på ena sidan ...

Och enfärgat svart på andra sidan ...
med turcosa tryckknappar och svarta muddar i luvan och ärmarna

Namn broderat på den enfärgade sidan
Resår i nederkanten av midjan.

Det är lite pilligt med muddarna, men det går bara man tänker noga och gör rätt från början. Ibland måste man tänka mer än en gång, men det är så roligt när det är klart och man blir sådär nöjd med resultatet. Det kommer en i det cerisa stjärntyget också.

På onsdag ska jag åka till Malmö och hälsa på en kompis och vi ska ta en tur till Stoff och Stil. Det ska bli kul att få komma hem till henne och se hur hon har det i sitt syrum. En och annan meter tyg har hon ju oxå, har jag hört, hihi .... Alltid kul att få träffa en av sina medsystrar ...

Ha nu en fortsatt bra måndagskväll !

fredag 25 februari 2011

Nya tyger från JNY

15 meter tyg från JNY fick jag hem idag. Nu ska jag sy färdigt mina beställningar och lite nya idéer. Man kan aldrig bli mätt på favorittyger. ... eller hur ?
Och nu över till något helt annat ...
Äta måste man ju göra, annars orkar man inte att sy

Idag blev det en gammal klassiker, men jag piffade till korvarna lite. Tryckte ut blommor i korvskivorna ...
Det finns ju en sång
"Jag vill ha blommig falukorv till lunch, mamma ...."
och riktigt potatismos, såklart. Riktigt gott var det

Såhär såg himlen ut i morse. Synd bara att fotografen inte är så skicklig, för himlen var mycket rödare än så. Såg nästan ut som lava på himlen.
Det var snyggt, hoppas att ni kan föreställa er hur det såg ut ...

torsdag 24 februari 2011

Långärmade t-shirts

Busbollarna gillar jag. Här en enkel långärmad raglantröja. Inte så mycket att orda om. Alltid roligt att sy i så fina tyger. Just nu sitter jag och grubblar över var jag har köpt det ... Det är ju egentligen galet att man kan glömma så ... Ja, ja. Det finns säkert någon vänlig själ som kan berätta det för mig ... eller hur ?

Ännu en raglanärmströja. Detta tyget vet jag i alla fall var det kommer ifrån ... JNY design. Denna är i interlocken. Ett underbart tyg att jobba med. Gillar kombinationen med det orangea till.  Bägge tröjorna är i storlek 86

Nu måste jag kolla vad ni andra har pysslat med
Ha en trevlig kväll !


onsdag 23 februari 2011

Mössor och annat med namn på OCH julstjärnor

En mössa med påsydd "skylt" med namnet på
Tyget är verkligen en favorit hos mig. Gillar de klara färgerna mot den svarta botten. Här kan man plocka upp vilken färg som helst som man gillar.
Tyget kommer från Mjuka Tyger. Härligt mjukt och skönt
Mössan kallar jag för "Burken"

Den här klänningen har jag gjort en gång innan, men då i en större storlek och utan namn. Mössan är en gammal favorit, men denna har fått ett fint namn på. Allt enligt kundens önskemål. Mössan kallar jag för "flärpen" och klänningen heter "Agnes"
Mina fina beställningshögar börjar bli klara, men jag väntar på ett paket från JNY. Tydligen har posten problem med transporterna uppe ifrån landet så det är bara att vänta. Får göra annat så länge ...

Måste bara få visa mina JULSTJÄRNOR


Ser ni som de har skjutit nya skott ?
Helt otroligt att de ens har överlevt.
HAR ALDRIG, NÅGONSIN KLARAT AV ATT HA JULSTJÄRNOR
Köper inte ens sådana, men det var min man som köpte två stycken innan jul "för de var ju så billiga" 2 för 25 kronor. Nu kan jag inte ens ta död på dem, men det vill jag ju inte heller egentligen ... de är ju ganska fina trots allt. Jag får väl tänka bort att det är en julblomma och bara glädjas åt att de trivs hos oss.
Ödet är bra otroligt ...

Några fler beställningar är klara

Tunika med luva och fickor. Leggings till ...
Gillar det här oceantyget från Znok för det finns så många färger som man kan kombinera det med. Det blir så annorlunda bara man sätter till en annan färg på det enfärgade. Långa muddar i ärmarna ...

En liten tunika i JNY´s härliga molntyger med bruna muddar. Tunika är ju ett plagg som man kan använda länge även om barnet växer så att det knakar. Det är bra med såna plagg.

Nu väntar jag bara på beställningen från JNY som jag så olämpligt la precis när det var syfestivalen, men nu är den på väg hem till mig. Kanske att jag får sms idag att den har kommit fram. Sen är det bara att sy upp de sista beställningarna som jag fick på partyna.

Ha en bra dag ! Hoppas att solen kommer att skina på er andra oxå !

tisdag 22 februari 2011

KAM-press och knappar

Många har undrat över tryckknapparna som jag har visat i förr inlägget.

Denna omgången med knappar har jag sambeställt med Krumelej och vi har beställt dem från Assuntastore i Kina. Där kan man köpa stora förpackningar och denna gången tog jag ett färdigt ihopsatt kit. Dessa är storlek 12,4 mm ( = 20 ), men finns både större och mindre storlekar.

Jag har köpt en KAM-press från Babythings och de första knapparna därifrån. Det finns en tång oxå som man kan trycka i dessa knapparna med och den finns på Babythings. KAM-pressen kostade en del ( ca 1000 kr  hos Babythings) men jag tycker att den är väl värd pengarna. Man kan ju beställa den från Kina oxå, men jag vet inte vad den kostar där. Fördelen med en KAM-press är att det är inga problem att sätta knappar längre in på ett tyg. Med en tång är det svårare att sätta knappen långt in. KAM-pressen får man ju bättre kraft och det förenklar ju speciellt när man har många lager tyg att trycka igenom, i alla fall för mig. Jag har ju en del värk och ibland klarar jag inte av att trycka i med tången.

Nu i eftermiddag fick jag ett paket till med knappar från Kina. Missade ju att köpa hem de mindre knapparna när jag ändå sambeställde med Krumelej. De mindre knapparna är storlek 16 eller 10,7 mm. De har jag i de små prematurbodysarna i omlottmodell. Ser bättre ut med de små.

Hoppas att ni som har haft frågor om knapparna och KAM-pressen känner att ni har fått svar på de. Annars är det bara att fråga igen. Jag får i alla fall säga att jag är väldigt nöjd med mina knappar och pressen.

Ha det gott alla syfantaster !

lördag 19 februari 2011

"Godis" på strykbrädan

En hel strykbräda full med massor av härliga färger. Tryckknappar till ett helt gäng med omlottbodysar och andra bodysar som har väntat på att få bli färdiga. STOR LYCKA ! Visst ser det väl härligt ut med alla dessa färgerna ? Man längtar ju ännu mer till våren när man tittar på dem.
Jag får ju glädjas åt detta eftersom jag inte kan glädjas åt att få gå på syfestivalen och få med mig massor av nya härliga tyger. Väntar dock på ett paket med nya tyger från JNY  ...
Tänk att man kan bli så glad över det här, men det kan man ... jag och ni andra sytokiga ... : )

Nu är det sportlov i nästa vecka här nere i Halland i alla fall. Får väl sy på morgnarna innan sonen vaknar och så får jag stjäla lite tid på kvällarna. Det ska nog bli bra ... Känns skönt att slippa väckningen på morgonen och sen tjatet om att han måste äta frukost. Det är ju lite så att man lever terminsvis när man har barn i skolåldern. Allt har ju en fram och en baksida. Nu slipper jag ju vardagsstressen och kan ta det lite lugnare en vecka. Det är bara beställningarna som ligger på dotterns säng ( hon bor ju inte hemma nu ) som behöver bli färdiga. Ett roligt bekymmer ...

Snart är det dags för melodifestivalen ( hoppas att det är bättre låtar denna lördagen än vad det var förra veckan ) det vill man ju se. I alla fall jag. Älskar att få se alla kläderna och så får man ju chansen att klaga lite, hihi ... Visst är det lite som kan roa en ...
I morgon är det dags för ett möte. Ska förhoppningsvis stå på en mässa i mitten på april med bara en massa kreativa kvinnor. Ska bli så himla kul att få träffa andra tjejer som har samma passion som jag för "hantverk ".

Önskar alla en riktigt skön lördag !

torsdag 17 februari 2011

Mycket att göra ...

Förra veckan avverkade jag två Wimsan-partyn och nu har jag satt saxen i alla de olika tygerna. Lite nya tyger har jag fått beställa, men annars så har jag klippt ut alla de andra kläderna.
Idag har jag börjat på att sy ihop dem. Nu är jag ju av den sorten att jag gärna vill ha rätt färg på sömmen, även den som finns på insidan. Nu ligger det ett antal halvfärdiga plagg på sängen, men det är precis som jag vill ha det ...

Några plagg är dock helt klara

Luvtröja med de underbara ugglorna från Znok. Bruna velourbyxor med långa muddar i både benen och midjan. En mysig liten mössa med flärp i draktyget från Znok. Storlek på kläderna är 92.

En heloverall i molntyget från JNY med turcosa långa muddar och turcosa tryckknappar från Babythings. Denna är i storlek 62

En liten molnmössa till en söt liten tjej som jag hade äran att få träffa i söndags.

Två mössor i monstertruckarna till ett tvillingpar. Monstertruckarna kommer från Znok.

Morgondagen bjuder på en träff med Krumelej och hon har med sig en hel palett med knappar i en massa härliga färger. Ångrar mig grymt att jag inte tog de mindre knapparna oxå när vi ändå beställde, Ja, ja man kan ju inte alltid vara så smart jämt.

lördag 12 februari 2011

Specialoveraller

Fick ett uppdrag eller förfrågan om att sy något till nyfödd och det skulle vara något som visade vad barnets ena förälder jobbar med ... låter det kryptiskt ?
Här kommer en bild på originalet !
Som synes jobbar föräldern på ett byggföretag.
Jacka och snickarbyxor

Här ser ni mitt resultat !
En heloverall i interlock upptill med reflexband, bröstficka med barnets namn broderat och nertill jeanstrikån. Byxdelen har fickor fram och benfickor. Knappar i grenen och extra långa muddar i benen. Overallen är i storlek 74. På ryggen har jag broderat dit företagets logga precis som det ska vara. Det var lite problematiskt att få dit reflexen, för det är ju inte elastiskt som interlocken är. Det var ett roligt projekt, men som sagt det gav mig lite huvudbry. Det har hunnit bli två bebisar, en pojk och en flicka och en bebis till är på väg. Mönstret har jag knåpat ihop själv och bara det var en utmaning i sig. Några små förenklingar kommer det att bli, men i det stora hela är jag ganska nöjd.

Här kom plasttryckknapparna verkligen till nytta. Måste verkligen fylla på förråden. Det är så himla kul att kunna sätta dit färgade knappar. Det kommer ett gäng knappar med Krumelej som jag förhoppningsvis kommer att få träffa igen nästa fredag. Ska bli kul att träffa dig igen även om vi inte hinner snacka så mycket. För mycket snack blir det när vi träffas ... : )

torsdag 10 februari 2011

Wimsanparty och specialuppdrag

För en tid sen fick jag en förfrågan om att sy en speciell dress till nyfödd. Det är ett byggföretag och jag har gjort en overall som liknar deras snickarkläder. Idag har jag stött på ett litet problem och ni ska veta att jag har kliat mig i huvudet, men jag löste det ( tror jag ). Visar bilder i morgon när jag har satt i knapparna och fotograferat dem. Vad jag vill säga med det här är att jag tycker att det är både skrämmande OCH spännande med sådana här uppdrag. Man vill ju att kunden ska få det som de har tänkt sig och har de inte tänkt något alls, så blir det lite svårt. Men svårigheter är ju till för att övervinnas ...

Hos mig händer det mycket ... allt på en gång vill jag nog påstå.
  1. Två Wimsanparty i samma vecka  ( första är redan avklarad, gick jättebra, jag är väldigt nöjd )
  2. Mina prematurkläder kanske kommer att finnas till försäljning på Pytteliten.se. En mycket fin sida med kläder och mycket, mycket annat fint till barn. Främst då till prematura barn. Sidan tål att tittas på även om man inte har ett prematurbarn.
  3. Några av mina modeller kommer att finnas till försäljning på 3exter.se
  4. Har satt namn på de flesta av mina modeller och jag har fått utöka en del av storlekarna. Just att det blev namn på modellerna, var faktiskt en kund som hade det som ett önskemål och nu har jag kommit en bit på vägen. Tack för det förslaget Elina !
Det har alltså varit en "buzy" vecka. Och jag ska avsluta den med att gå och klippa mig. Har nog bestämt mig att klippa mig kort igen ... trots höga protester från lillsonen.

Har en hel hög med små söta byxor med fot i storlek 40 och 44
Här har vi vikingarna från Znok

Lite kaniner har jag kvar, precis så att det räckte till ett par byxor med fot. Även dessa i storlek 40 och 44 och tyget kommer från härliga JNY

Fick sån härlig inspiration från Timote som hade gjort sådana här fina vetehjärtan. Jag har dem som present till mina kunder och mina vänner nu inför Alla-Hjärtans-Dag. Värmer både hjärta och själ och även kalla händer.


lördag 5 februari 2011

Ny klänningsmodell och t-shirtar med grodor


Egentligen var detta en annan modell från början, men jag gjorde fel. Klippte av den och så blev det denna modellen istället. Blev mycket nöjd med resultatet. Har ju givetvis klippt ut ett par storlekar till och dem fick jag oxå ändra. Har bara inte hunnit sy färdigt dem ännu. En ganska enkel modell med en liten puffärm. Nederdelen är jeanstrikån och det cerisa är interlock. Lite knappar som inte grå att knäppa ( bara dekoration) och prickigt kantband. Denna är i storlek

Sen blev det lite t-shirtar. Här en modell i lite tjejigare stuk med puffärmar och mudd nertil, i halsen och i ärmarna. Tycker att den blev väldigt söt. Dessa två är i storlek 80

När jag ändå klippte blev det två vanliga t-shirts till. Gillar grodorna, de är så pigga och plirar med ögonen. Jag valde den svarta upptil för jag tycker att de blir lite tuffare då.
Dessa två t-shirtarna är oxå i storlek 80

Alla plaggen ligger till försäljning i min webbshop.
Nästa vecka är det dags för årets första Wimsan-party som jag verkligen ser fram emot. ska bli kul att få träffa lite nya människor.

Ha en fortsatt skön helg !
Kramar till alla !

torsdag 3 februari 2011

Bok att lyssna på och nya plagg

Då har en munkjacka till sett dagens ljus. Den har legat utklippt sedan i höstas. Storlek 68, men det är ett ganska brett och rymligt mönster. Har fodrat den med turkos jersey från JNY. Lite lek med olika färger tyckte jag var kul. Bokstäverna är en applikation.

Här syns bokstäverna lite bättre och mina nya tryckknappar från Babythings. Det är riktigt roligt att sätta i knapparna. Det är enkelt att sätta i knappar även om de ska sitta lite längre in i plagget. Jag är mycket nöjd och jag tycker att det blir så fint med färgade knappar.

Lite nya jeans i jeanstrikån har det oxå blivit. Dessa har jag gjort stickningarna i den gulorangea färgen som det är på riktiga jeans. Långa muddar i både midja och ben. Fyra par blev det i storlek 68, 80, 86 och 92.

Här är muddarna uppvikta

Då kommer vi till boken. Jag lyssnar på en bok som heter "små citroner gula ". En väldigt bra bok i mitt tycke. Perfekt att lyssna på när man klipper ut många plagg. Det var bara det att jag blev fast i den där boken. Det konstiga var att det störde inte mitt jobb utan jag blev väldigt effektiv. Det är ju ganska tråkigt att klippa ut många plagg, men nu gick det som en dans minsann. Sen fick jag väldigt många plagg färdigsydda oxå. Därav dessa jeans och munkjacka plus lite till. Jobbar ju hårt för att få fram lite nyheter nu när jag ska ut på nya Wimsanpartyn i nästa vecka. Ser fram emot nya bekantskaper och förhoppningsvis nya kunder.

Så var det med det. Ska lyssna färdigt på boken i morgon och färdigställa lite fler plagg.
Natti, natti mina vänner !




tisdag 1 februari 2011

Har snöat in på prematurkläder

Nu fungerar mitt omlottbodymönster riktigt bra. Har slopat sidsömmarna, så att plagget har så få sömmar som möjligt. Finns en nackdel med ... finns ingen söm att fästa storlekslapp och tvättlappen i. Vägrar att sätta lapparna uppe i nacken. Jag har löst det med att stryka fast tvättlappen på insidan av plagget.

Känns som att detta kan fungera riktigt bra. Jag gör ju lapparna själv, så kostnaden är riktigt liten. Det gillar jag, för jag lägger ju hellre pengarna på nya tyger än en massa tvättlappar. Ska bara göra storlekslappar oxå.

Här syns att jag har slopat sidsömmarna

Byxorna är i velour och med en skön mudd i midjan. Storlek 40

Finns lite plats att växa i ...
Lilla "Hedda" är en perfekt liten modell.
Är nästan lite kär i min nya hjälpreda, men det har jag väl redan sagt förut !?

Det blev ett set i storlek 40 och ett i storlek 44.

Har sytt ett antal jeans idag, men har inte riktigt bestämt hur de ska se ut i midjan och benslut. Det får bli morgondagens funderingar ...